Welkom op de site van Henk Kok

dinsdag 16 augustus 2022
In oktober 2015 begin ik aan de web-leergang voor de mijn zendlicentie. De site van de DLZA werkt prima en binnen 3 maanden ben ik door de stof van het N examen heen. Allemaal heel erg duidelijk en goed uitgelegd. Als je maar gewoon netjes alle tests maakt die bij het cursusmateriaal horen, komt het vanzelf goed.

Optimist als ik ben, heb ik natuurlijk zowel voor de N cursus als voor de F cursus ingeschreven. Dus na het materiaal van de N cursus begin ik vol goede moed aan de F cursus. Na twee lessen, ben ik de draad volkomen kwijt. Ik begrijp er helemaal niets meer van. Vervolgens laat ik het materiaal een aantal maanden links liggen en knutsel ik verder aan de filters voor mijn FiFi SDR ontvanger.

In augustus 2016 kom ik in de wachtkamer van de tandarts met mijn iPhone op Marktplaats een aanbieding van een TenTec 1320 QRP tranciever voor 14MHz. tegen. Deze werd aangeboden door iemand met een PD call. Toen viel er een kwartje bij mij. Ik kan natuurlijk ook beginnen met het N examen en dan toch CW op 20m werken !!.

Ik heb mijn vervolgens eerst ingeschreven voor zowel het N als het F examen van november 2016. Daarna heb ik de cursusboeken en de examentraining voor zowel het N als het F examen aangeschaft bij de VERON en ben weer aan de studie gegaan. Kortom: 'druk op de ketel'. Ik maakte een proef examen voor F en vervolgens ben ik voor alle foute antwoorden in de theorie gedoken. Dit werkte goed voor mij.

In november 2016 ben ik tot mijn verrassing voor zowel F (6 fouten) als N (1 fout) geslaagd.

Ik heb even de tijd genomen om over mijn call na te denken en ben uiteindelijk uitgekomen op PG7H.
Waarom?: PG komt nog niet zo vaak voor, dus zou het interressant kunnen zijn voor mijn tegenstation. 7 is gewoon een handig getal. H is de eerste letter van mijn naam.

Maar vooral omdat het lekker klinkt in morse: .--.  --.  --...  ....

Comments powered by CComment