Welkom op de site van Henk Kok

maandag 28 november 2022

atelierVerbeelding


Wij hebben in Nederland het spreekwoord: "wie zich niets verbeeldt, die is niets". Dat heeft een nogal negatieve lading gekregen vanwege de onderliggende gedachte: "doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg". Jammer, want in mijn beleving is "verbeelding" één van de belangrijkste eigenschappen van een mens. Verbeelding is absoluut noodzakeliijk voor het realiseren van de werkelijkheid.

Ik gebruik het woord hier in een letterlijke betekenis. Als je in staat bent een beeld te creëren van de werkelijkheid, baken je iets af, zet je de tijd even stil, isoleer je iets uit de chaos van het geheel. Ik heb zo lang als ik mij kan herinneren getekend, maar altijd met grote tussenposen. Dat was meestal alleen tijdens de vakanties omdat ik dan de rust kon vinden die ik er voor nodig heb. Nu ik gepensioneerd ben, heb ik de draad weer opgepakt. Mijn belangrijkste motivatie hiervoor: "ik zit te veel achter mijn pc, ik moet meer gaan doen".

Om technische redenen ben ik overgestapt op een nieuwe presentatievorm.
Onderstaand volgen gallerijen van mijn werkjes ingedeeld op basis van de periode of groep waarin ik actief ben of was.
 
Elke gallerij heeft een schuifbalk waarmee u kunt zien wat er te vinden is.
Het meest recente werkje ligt vooraan en zo terug in de tijd.
Als u op een plaatje klikt, kunt u dit op volledig te zien met de details en kunt u door alle plaatjes heen wandelen.
Als u vervolgens dubbelklikt krijgt u het plaatje op ware groote. Dit is ook het formaat dat u krijgt als u op het disk tekentje klikt om te downloaden.

Veel plezier.

Een blik op mijn 'atelier'.     

Art Partout


In januari 2022 ben ik begonnen aan een cursus 'Realistische fijnschilder technieken' bij Art Partout.
Ik volg de cursus on-line omdat ik dan zelf mijn tempo kan bepalen.
Ik krijg uitstekende feedback van Marije.

In onderstaande gallerij publiceer ik alle werkjes die naar mijn mening af zijn en die ik nog onderhanden, met de meest recente eerst. Er zal dus van de meeste recente werkjes regelmatig een nieuwe versie worden opgenomen, net zo lang tot het werkje volledig naar mijn zin is.Klik op een plaatje om de details van de werkjes te zien, uit te vergroten of te downloaden. Write comment (0 Comments)

vreemde kwasten


In het najaar van 2019 kwam ik via een cursus in IJsselstein terecht bij een groepje schilders.
Na twee jaar zijn wij 'voor onszelf begonnen' en nu komen wij wekelijks bij elkaar om een ochtendje te schilderen.
We geven elkaar opdrachten en helpen elkaar verder. Ik doe hier dingen die ik niet zo gauw zelf zou oppakken.
Het werkt voor mij zeer stimulerend.

In onderstaande gallerij publiceer ik alle werkjes die naar mijn mening af zijn of waar ik nog mee bezig ben. De meest recente komen eerst en kunnen nog vervangen worden door betere versies.Klik op een plaatje om de details van de werkjes te zien, uit te vergroten of te downloaden. Write comment (0 Comments)

recente schilderwerkjes


Sinds medio 2019 heb ik het schilderen en tekenen weer opgepakt
In onderstaande gallerij publiceer ik alle werkjes die ik heb gemaakt van de meest recente tot de laatste.Klik op een plaatje om de details van de werkjes te zien, uit te vergroten of te downloaden. Write comment (0 Comments)

vroege teken- en schilderwerkjes


Ik heb in het verleden regelmatig wat getekend of geschilderd, meestal tijdens vakanties.

In onderstaande gallerij publiceer ik alle werkjes die ik nog heb bewaard. De meest recente ligt vooraan de oudste achteraan.Klik op een plaatje om de details van de werkjes te zien, uit te vergroten of te downloaden. Write comment (0 Comments)