HenkKok.jpg
Welkom op de website van Henk Kok

Ik speel klassiek gitaar sinds 1963. Mijn eerste klassieke stukje was de etude no 5 uit opus 60 van Sor. Dat heeft mijn liefde voor de klassieke gitaarmuziek opgewekt en Sor is altijd mijn favoriete componist gebleven. Ik heb veel goede gitaarleraren gehad, maar ik moet het uiteindelijke met Els Kluin eens zijn, die eens tegen mij zie: "Henk, ik ben toch zo benieuwd wat ik te horen zou krijgen als je wel studeerde". Daar heeft het bij mij altijd aan geschort. Toch vind ik dat je je eigen weg moet vinden, ook op de gitaar. Ik heb wat koralen voor 4-stemmig koor bewerkt voor gitaar, met de bedoeling om de harmonieën in takt te houden en toch de zetting zodanig te vereenvoudigen dat het uitvoerbaar wordt op een akoestische of klassieke gitaar. Commentaar en vragen zijn altijd welkom met behulp van het contactformulier.

Ik zing in kerkkoren sinds 1992. Ik heb maar één bewerking gemaakt voor een koor, maar die wil ik u niet onthouden. Terwijl ik een etude van Sor instudeerde, gingen steeds de woorden van het Ave Maria door mijn hoofd. Uiteindelijk heb ik het geprobeerd op te schrijven en het werkte wonderwel. Inmiddels is het een toppertje van de koren waar ik in zing en is het ruim 2500 keer gedownload van het internet. Doe er uw voordeel mee.

Fernando Sor Op.31.23 -Mouvement de priere religieuse - Mi majeure - Ave Maria
Ik speel samen met mijn vrouw in een Fuit en Gitaar duo sinds 1993. In een tijdsbestek van 20 jaar heb ik 40 bewerkingen gemaakt van populaire klassieke muziek voor deze prachtige combinatie van instrumenten. Er zitten eenvoudige en wat ingewikkelder stukken bij, maar alles is uitvoerbaar door een enigszins gevorderd gitarist(e) en fluitist(e). Bij de meeste stukken heb ik ook 'play along' - midi files toegevoegd, zodat een fluitist(e) zonder partner ook van de muziek kan genieten. Onderstaand volgen de partituren in alfabetische volgorde van de componist. Ik hoop dat u er even veel plezier aan beleeft als wij hebben gedaan. Neem gerust contact op met het contactformulier ingeval van vragen of commentaar.